maak indruk werkgever

5 tips om indruk te maken op je potentiële werkgever!

De zoektocht naar een baan kan soms intimiderend zijn. Je hebt al snel het gevoel dat iedereen meer ervaring heeft dan jij en je vraagt je af waarom een werkgever jou zou verkiezen boven andere. Maar raak niet ontmoedigd! Er zijn verschillende manieren om je werkgever te laten zien waarom jij de perfecte kandidaat bent voor de baan.

5 tips!

Goede cijfers
Werknemers worden over het algemeen beoordeeld aan de hand van geleverde prestaties. Studenten worden beoordeeld aan de hand van cijfers. Als je de werkgever kunt aantonen dat je bovengemiddeld scoorde tijdens je studie, zal hij er van uit gaan dat je een harde werker bent en waarschijnlijk goed zult presteren wanneer hij besluit je aan te nemen.

Vrijwilligerswerk
Door vrijwilligerswerk te doen krijg je de kans om taken uit te voeren die je misschien niet zou doen bij een betaalde baan. Naast dat je werkervaring opdoet kan het deelnemen aan vrijwilligerswerk aantonen dat je verantwoordelijk en professioneel bent en laat het zien dat je maatschappelijk betrokken bent.

Buitenschoolse activiteiten
Veel werkgevers nemen graag mensen aan die van alle markten thuis zijn. Betrokkenheid met bepaalde sportactiviteiten, commissies of andere activiteiten geven aan dat je een actief persoon bent met verschillende interesses. Het is goed om je potentiële werkgever hiervan op de hoogte te stellen.

Relevante cursussen
Als je tijdens je studie hebt deelgenomen aan cursussen die releveant zijn aan de positie waarvoor je solliciteert, dan is het verstandig deze aan je CV toe te voegen. Het geeft aan dat je over diepergaande kennis van een bepaald onderwerp beschikt en dat je over het algemeen op de hoogte bent van recente trends en ontwikkelingen.

Passie
Werkgevers zijn altijd op zoek naar kandidaten die gepassioneerd zijn over de functie en organisatie waarvoor ze solliciteren. Wie immers een passie heeft voor wat hij doet, zal zich meer inzetten en daardoor vaak betere resultaten bereiken. Daarnaast is het voor andere over het algemeen ook erg plezierig om samen te werken met gepassioneerde mensen. Voor iemand met nog weinig werkervaring in de industrie is passie hebben hetgeen waarmee je makkelijk kunt concurreren met de meer ervarenere sollicitanten.

Als werkzoekende is het gemakkelijk om verstrikt te raken in de de vaardigheden en ervaring die je nog niet hebt. Maar in plaats daarvan is het belangrijk dat je je focust op je sterke punten en overtuigingskracht waarom jij de juiste kandidaat bent voor de baan.